Veckans bibelmeditation vecka 4 2011

You can even purchase university or college essays on the web with just a single click and based on the significant number of college students, we certainly have developed a university essay team. To obtain an essay on the net, you simply need to log into our site, simply click on ‘order now’ and place an order. We cost you with a lot more cost-effective fees as compared to other companies. About any issue or alterations in pay for essay you may converse with the specified freelance writer whenever you want you like to as other online services you should not include these sort of rights towards their patrons. We are getting excited about having a liaison with enrollees for a long term structure that are going to permit them to get better school full satisfaction.

Veckans bibelord vecka 4

Vecka 4 2011

Han tröstar oss i alla våra svårigheter, så att vi med den tröst vi själva får av Gud kan trösta var och en som har det svårt.

2 Kor. 1:4

Veckans reflex

Att trösta och bli tröstad, att tillhöra ett ”vi”, att vara en skapad varelse, en varelse som Gud aktivt vill ett liv på jorden, är den stora kollektiva utmaning som Paulus målar upp i sitt brev till Korint. Paulus skriver från ett självklart perspektiv av samhörighet med ett folk. Det är i materiella förhållanden i ett yttre liv på jorden så som det gestaltas i ett folks gemensamma historia som Gud manifesterar sin närvaro.

Guds vilja förverkligas genom att rädda ett folk, ut ur Egypten, ur Babel, och detta folk formar en lag för att bevara sin identitet och samhörighet. Ur denna självklara samhörighet vidgar Paulus perspektivet till alla folk. Den lag, som i berättelserna om ett Guds folk hade ristats i stentavlor, skapar Gud i dag i mötet med den andre. I en global samhörighet för oss Gud närmare varandra för att vi ska leva i samhörighet. Denna djärva tro, fylld av laddat liv, beredd till uppbrott, talar med full kraft till oss ur berättelserna om Jesus Kristus. Jesus Kristus som hoppfullt förkunnade att Guds rike är nära, inte ett statiskt rike med sin lag skriven i sten, utan ett rike som ständigt skapas på nytt i en dynamisk gemenskap fylld av Guds kärlek.

När vi ser oss omkring är det ett annat perspektiv som dominerar. Långsamt har våra värderingar isolerats från den andre och vår materiella egennytta har gjorts till högsta dygd. Girighet har blivit en legitim drivkraft och besattheten att skapa en egen förmögenhet har blivit viktigare än att skapa en bättre värld. Okritisk beundran av en ohämmad marknad och en falsk föreställning om gränslös tillväxt skapar finansiella kriser som förstör möjligheterna att bygga ett rättvist samhälle med omsorg om de svagaste och omöjliggör ett stopp av klimatförändringarna som hotar våra möjligheter till ett värdigt liv. I denna värld blir tillhörigheten till ett ”vi”, som upprättar de slagna och förenas med dem i utanförskap beredda att sätta sig på tvären mot allt själviskt utnyttjande av människor, till en allt annat än fridsam tillhörighet.

Veckans bön

Herre vår naivitet är kanske en dårskap och vi är ännu inte framme vid det sägbara men vreden över tilltagande orättvisor, utvisade, avvisade och apatiska barn och oskylda brott mot de svagaste i namn av materiell tillväxt gör att vi ropar till dig om hjälp.

Amen

2011-01-23

 

Det här inlägget postades i Bibelmeditation. Bokmärk permalänken.